dimecres, 4 de maig del 2011

3r Mercat d'Intercanvi i la Festa del Comerç Just d'Almenar (2010)

El 15 de maig de l'any 2010 es va celebrar a Almenar el 3er Mercat d'Intercanvi i la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica.

El tema principal va ser els diferents paradistes que van exposar objectes que no utilitzaven, com ara electrònica, roba, llibres, fruits, eines de l'hort... i els van intercanviar durant la tarda. Acabant tots plegats molt satisfets de l'intercanvi i donant nova vida als objectes.

Paral·lelament a aquesta activitat en hi va haver d'altres, com ara el 1r concurs d'Objectes Reciclats, amb una participació de més de 20 objectes a concurs, tots ells molt originals.

Va ser especialment interessant la col·laboració amb la iniciativa d'Almenar Lector, en la qual diferents persones del nostre municipi van llegir el poema "Això és joia" de Màrius Torres, en diferentes llengües que actualment es parlen a Almenar.

També es va poder trobar informació sobre la banca ètica, sobre productes transgènics i sobre comerç just. A més a més de poder comprar productes de comerç just i de tastar la xocolata que es va preparar per l'ocasió.

 Programa 2010:
 
CONCURS PRODUCTES RECICLATS
Tens imaginació i ets capaç de convertir uns cartons en un forn solar? Anima’t a participar! Bases a l'anvers del tríptic.
ANIMACIÓ INFANTIL I CULTURAL
Espai lliure on hi haurà un ventall de jocs tradicionals d’aquí i d’allà entorn a la temàtica del comerç just.
PROJECCIÓ AUDIOVISUAL
Mentre gaudiu de la tarda en el mercadet s’anirà projectant      material audiovisual de curta durada que donen pas a la reflexió.
LECTURA DE CONTES TRADICIONALS
Lectura de diversos contes tradicionals llegits per persones de   diverses procedències culturals. 
VENDA DE PRODUCTES
Hi haurà estants amb productes procedents del Comerç just i altres productes autòctons produïts artesanalment.
MERCAT D’INTERCANVI
Es pretén omplir la Plaça 11 de Setembre amb estants on tots  vosaltres hi podreu mostrar aquells productes que ja no utilitzeu però que es poden aprofitar, per a què aquells que hi estiguin  interessats puguin fer la seva proposta d’intercanvi.
XOCOLATADA POPULAR
A les 18h de la tarda hi haurà coca i xocolata (aquella tant bona procedent del comerç just) per a tothom.

L’activitat es realitzarà en un context festiu ambientat amb  músiques del món que ens animarà a passar la tarda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada